GUSTARIRosii umplute cu branza si marar Bulete-Crochete de cascaval Cascaval pane Salata cu pastrav afumat Ciuperci umplute Fasole batuta Salata Greceasca Salata Bulgareasca Salata cu piept de rata afumat Salata de cruditati Salata de vinete cu rosii Zacusca Biftec tartar BUFETIcre de somon Icre de stiuca Salata de icre de crap Salata de icre de stiuca Somon fume File anchois Branza telemea oaie Cascaval Branza roquefort Branza camembert Branza brie Bacon Salam de sibiu Sunca Salam filippo dozzi Salam cu chilli Ardei iute Ardei gras Rosii Rosii cherry Castraveti verzi Smantana Ardei iute Castraveti verzi SUPE CREME CIORBESupa de pui cu taitei de casa Ciorba de burta Ciorba taranesca de vacuta Ciorba de fasole cu costita Ciorba de perisoare Ciorba de potroace Crema de ciuperci Crema de linte Ciorba legume MINUTURIBulz ciobanesc Mamaliga cu unt si branza de oi Mamaliga cu branza de vaci si smantana Omleta taranesca Ficatei de pui sote Cabanos sote Snitel de porc in crusta de parmezan Snitel de pui Snitel de porc Cordon bleu de porc Cordon bleu de pui Cordon bleu de vita |
MANCARURI GATITECiolan de porc cu fasole alba Ciolan de miel Sarmale de porc cu mamaliguta Creier macelaresc Tochitura cu mamaliguta, ou si branza de oaie Rasol cu os de vita cu legume si hrean Piept de rata cu varza calita Tocanita din muschi de vita cu mamaliguta Ficat de vitel cu sos de ceapa PEŞTEDORADA -crustă de sare -grătar PASTRAV -gratar Fagri (captura) Lup de mare (captura) Milocopy (captura) File de somon la grătar Crap prajit cu lamaie Saramura de crap cu mamaliguta File de salau meuniere File de salau Ton file gratar Fructe de mare la gratar Creveti A.O.P Creveti tiger gratar Tigaie picanta fructe de mare PASTETagliatelle cu somon Tagliatelle cu creveti Spaghete carbonara GRATARMititei 4 buc Carnati plescoi Carnati ardelenesti Pulpe de pui dezosate Piept de pui Scaricica de porc Prime Ryb (maturat) T-Bone (maturat) Muschiulet de porc | Antricot de porc Antricot de vita Polonia Muschi de vita Muschi de vita Noua Zeelanda Cotlete de miel Noua Zeelanda Pastrama de oaie cu mamaliguta Muschi de vita Noua Zeelanda Cotlete de miel Australia Pastrama de oaie cu mamaliguta Frigarui asortate Frigarui de berbecut GARNITURICartofi prajiti Cartofi taranesti cu bacon Piure de cartofi Cartofi natur Cartofi cu rozmarin Cartofi sfaramati Piure de spanac Orez taranesc Ciuperci la gratar Legume la gratar Iahnie de fasole Varza calita Mamaliguta Risotto cu ciuperci de padure Brocoli sote Piure de telina cu trufe Sparanghel cu unt SALATESalata verde cu lamaie Salata asortata Salata muraturi asortata Salata rucola cu rosii cherry Salata de varza alba Salata de ardei kapia copti Salata de castraveti murati Salata de rosii/cherry Salata caesar Salata de bureti padure
SOSURIMujdei de usturoi Sos tartar Sos tartar pentru peste Sos de hrean DESERTClatite cu dulceata Clatite cu branza de vaci, stafide si smantana Clatite cu nuca si sos de ciocolata Tiramisu Papanasi cu dulceata si smantana Tort Krantz Inghetata asortata Sorbetto |
Pe lângă specialitățile de legendă, Golden Blitz se mândrește cu fiecare preparat din meniu. Le Chef Andrei Bald și-a folosit imaginația din plin, reinventând vechi rețete și creând noi și delicioase combinații.
Tartar de hering marinat cu salată asortată
Gust de vară: salată de vinete coapte cu mentă și iaurt
Bucătarul-șef a reinventat mult apreciata salată de vinete făcând-o mai răcoritoare și mai parfumată. Golden Blitz este probabil singurul loc din țară unde poți gusta această specialitate.
Salată cu păstrăv afumat, cartofi, ridichi, ouă de prepeliță și sos de lămâie cu muștar
Recomandare de sezon: salată cu păstrăv afumat, cartofi, ridichi, ouă de prepeliță și dressing de lămâie cu muștar
Una dintre creațiile maestrului nostru bucătar, o specialitate pe care nu o vei găsi în nici un alt restaurant din țară. Chef Andrei Bald a combinat ingrediente proaspete, ușoare și savuroase într-un preparat delicios care încântă nu doar gustul, ci și privirea. Delectează-ți simțurile cu această salată deosebită, ușoară și în același timp hrănitoare, bogată în vitamine și minerale.
Recomandare de sezon: gazpacho
Toată savoarea legumelor pârguite în arșița verii se află în această supă de origine spaniolă (mai exact, andaluză) a cărei preparare se face fără foc. Maestrul bucătar o servește cu un cruton lung, atent feliat dintr-un baton, pus deasupra supei astfel încât să rămână crocant. Pentru un plus de prospețime, dacă mai era nevoie, dar și pentru plăcerea privirii, adaugă câteva felii de roșii cherry frumos colorate și 3-4 fire de busuioc. O specialitate răcoroasă, ușoară și foarte aromată.
Recomandare de sezon: tagliatelle cu spanac, roșii uscate, creveți și brânză feta
O combinație plăcut surprinzătoare, perfect echilibrată nutritiv și cu un gust delicios. Este unul dintre preparatele despre care credem că vor scrie noua istorie la Golden Blitz.
Risotto cu chorizo, ardei gras și calamar crocant
Recomandare de sezon: risotto cu chorizo, ardei gras și calamar crocant
Încă o specialitate pe care o poți gusta numai la Golden Blitz, creată de Chef Andrei Bald pentru a duce mai departe legenda localului nostru. Vei aprecia nu doar gustul, ci și aspectul plăcut colorat, dar mai ales asocierea de texturi crocante (inelele de calamar, feliile de chorizo și “acoperișul” de parmezan), pufoase și suculente (orezul, ardeiul gras și celelalte legume).
Filé de red snapper cu cartofi și dovlecei soté, capere și pesto de ierburi proaspete
Recomandare de sezon: filé de red snapper cu cartofi și dovlecei soté, capere și pesto de ierburi proaspete
Red snapper (Lutjanus campechanus) este un pește care provine din Oceanul Atlantic, pescuit în Golful Mexico sau de-a lungul costelor S.U.A., foarte apreciat pentru gustul său fin și consistența plăcută. În puține restaurante din România poți gusta așa ceva, iar numai la Golden Blitz găsești această combinație propusă de maestrul nostru bucătar. Fileul de pește este perpelit pe foc iute pentru a căpăta crusta aurie și crocantă având grijă să-și păstreze suculența cărnii la interior, iar feliile subțiri de cartofi și dovlecei soté îl acompaniază discret, pentru a nu rivaliza cu gustul său deosebit. Caperele dau un plus de savoare și își aduc aportul prin consistența lor specifică, iar aromatul pesto de ierburi proaspete întregește minunat această specialitate cu care ne mândrim.
Osso bucco de vițel cu gnocchi sotați în unt, roșii coapte, salvie și lămâie
Mușchiuleț de porc cu tartă de cartofi și ceapă, ciuperci de pădure și sos de tarhon
Despre cele mai multe dintre felurile de bază am vorbit pe larg la secțiunea Specialități de legendă. Mâncărurile noastre emblematice, acele “signature dishes” create sub bagheta maestrului nostru bucătar sunt spectaculos de gustoase: osso bucco de vițel, mușchiul de vită sau cel de porc, ficatul de vițel sau ciolanul de miel cu garniturile și sosurile lor delicioase îți vor rămâne în memorie și vor fi repere în funcție de care vei stabili valoarea gustativă a altor mâncăruri. Tocmai de aceea, la stabilirea celorlalte feluri de bază, a trebuit să alegem specialități comparabile cu marile vedete ale meniului. Încearcă așadar și șnițelul de vițel în crustă de parmezan, antricotul de vită, escalopul de pui sau involtini de vițel și vei fi foarte plăcut impresionat.
Acestea sunt preparatele de bază care au adus faima de odinioară a restaurantului Golden Blitz. Am păstrat cu grijă rețetele și îți oferim cu plăcere aceste piese „evergreen”, mereu apreciate la adevărata lor valoare.
Recomandarea noastră: încheie un festin cu un desert regal!