Restaurant Golden Blitz | Str. Razoare, nr. 32, S6, Bucuresti | Tel. 021 410 51 00

French Night – Joi 24 Octombrie 2013

french-night-01Pentru acest meniu ne-am gandit la o incursiune prin bucataria frantuzeasca atat clasica,traditionala in care gasim preparate clasice cum ar fi vestita ,,Soupe a l’oignon” un preparat cu o vechime de peste trei secole care inca se regaseste in meniurile frantuzesti si nu numai, continuand cu ,,Steak-ul au poivre” gatit in crusta de piper servit cu un sos cremos de piper verde, si nu in ultimul rand pieptul de rata acompaniat de andive caramelizate si sos de vin rosu.

Totodata am incercat sa dam si un touch mai modern unor preparate,folosind tehnici de gatire si ingrediente care se regasesc in bucataria frantuzeasca,dovada fiind fileurile de red mullet pe care il gatim ,,en papillote” acesta fiind si un mod sanatos de a gati deoarece pestele este gatit in baie de aburi, somonul posat in vin alb, unde pestele se gateste la foc domol intr-o infuzie de vin si plante aromatice.

Pentru un plus de aroma folosim sosuri pe baza de vin si sampanie care intregesc  gustul final al preparatelor.

Asadar, cred ca v-am dat cateva motive sa participati impreuna cu noi la o seara cu specific si intr-o ambianta frantuzeasca.